12 Ağustos 2010 Perşembe

Siyah Erik Hoşafı


Ramazan Sofralarında özellikle bu sıcaklarda içinizi serinleten güzel bir erik hoşafı tarifi vericem...
Pazardan erik almıştık yiyemedik hepsini 1 kilo kadar kaldı napsam napsam diye düşünürken annecimde gel erik hoşafı yap onu hazır ramazan gelmişken iyi gider yemeklerde dedi..
Ve çok güzel olduu bende paylaşmak istedim ;)

Malzemeler
1 kilo siyah erik
7 yemek kaşığı toz şeker (Şekerine bakın az gelirse bir kaşık daha şeker ekleyebilirsiniz)
Üstünü kapatacak kadar su

Yapılışı
Erikleri bol su ile yıkayın.İkiye bölüp çekirdeklerini çıkartın sonra 4'e bölün..
Ortaboy tencereye üstünü kapatacak kadar su koyun ve şekeri ekleyin karıştırın..
Orta ateşte kaynayana kadar bekleyin..
Soğuduktan sonra buzdolabına koyun soğuk soğuk servis edin...
Afiyet Bal şeker olsun :)

4 yorum:

Yorum yaptığın için teşekkürler muahh :X